313 poze   67220 vizite

otetul de mere pt porumbei

Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, mentionat pentru prima oara in tratate de medicina egiptene, scrise in urma cu mai bine de trei milenii. Medicii Greciei antice il foloseau pe scara larga, acesta regasindu-se si in scrierile lui Hipocrate.

Si in medicina populara romaneasca, este folosit din timpuri imemoriale. Romanii din zonele de deal si de munte prepara otetul de mere in fiecare toamna, folosindu-l apoi pe timpul lungii ierni contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Desi nu este un panaceu, ar putea candida cu sanse serioase la acest titlu.Iata care sunt principalele categorii de afectiuni care raspund pozitiv la administrarea otetului de mere: reumatism,inapetenta, anemie, slabiciune corporala la porumbei, mai ales la pui, intareste embrionul,da un penaj mai stalucitor,administrat in apa la porumbei,stopeaza dezvoltarea bacteriile precum tricomonoza si salmonella.
Insa otetul de mere mai are si alte calitati, fiindca a preluat de la fructele din care este obtinut cateva substante in forma naturala extrem de utile pentru organism, dintre care:
potasiul – este un mineral esential pentru mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular. El regleaza activitatea inimii.
vitamina C – ajuta la asimilarea fierului necesar organismului, are efect preventiv in bolile infectioase.
vitaminele B1, B2 si B6 – au efect intineritor si intarzie aparitia semnelor batranetii. Au efect pozitiv asupra tonusului sistemului nervos central.
izoflavonoidele – sunt o categorie de substante organice care au un puternic efect antioxidant.
magneziul si fosforul – rol foarte important in mentinerea sanatatii si echilibrului sistemului nervos. Au, de asemenea, efecte favorabile asupra sistemului imunitar si favorizeaza consolidarea oaselor.
In toate cartile de speciatiate este recomandat, ca otetul de mere sa fie administrat 5-10 ml la litru de apa, minim o data pe saptamana.

Atentie!
Nu administrati otetul de mere zilnic pe o durata lunga de timp, pentru ca slabeste imima.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 7
mirceacorbiimari2011 17 februarie 2013  
o ideie ff buna
Raportează
jovanny 3 martie 2012  
foarte bine ca ati pus toate aceste documentare despre boli multumesc am avut nevoie de aceste documentare care leai pus ca miau murit si mie multi si nu am stiut de ce
inca odata multumesc
Raportează
anonim
wwww 17 februarie 2012  
otet de mere cu miere 5 ml ia litru
Raportează
porumbelulsamurai 4 februarie 2012  
va salut, si va multumim foarte mult, multa bafta
Raportează
burianbogdan 7 decembrie 2011  
nu e cam mare doza??? , 5/10 ml la 1 L/apa. Eu stiam de 1ml/1 L/apa.Oricum...porumbeii beau f putina apa cu otet sau deloc... DE CE????
Raportează
samiking 7 februarie 2012  
parerea mea este ca un ml de otet la un litru de apa este = cu zero .deci daca asa le dadeai atunci te-ai deranjat degeaba cu preparatul apei . si eu 10 ml pun la 1 litru de apa ,si le dau cel putin 3 zile pe saptamana pe tot parcursul anului (si il beau foarte bine porumbeii,nu am vazut sa fie deranjati de loc de gustul apei ). asa am invatat si eu de la columbofili mult mai avansati ca si mine si sant convins ca si experiente au avut deja mult mai multe ca mine de aceea consider ca APROXIMATIV ei deja stiu ca ce le-ar trebuii la pasarile aceste minunate. in rest numai bine si sa aveti grija de sanatatea porumbeilor !!!
Raportează
SandaRobert 7 decembrie 2011  
nu este mult.aceasta doza o gasesti in toate retetele
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.